Під Харковом в Люботині третю добу люди не можуть нормально дихати через дим і смороду, які відчуваються по всьому місту.

Про те, що населений пункт в диму, повідомили очевидці в телеграм-каналі «віха».

У ГУ ДСНС Харківщини повідомили, що пожежу, яка почалася ще 5 жовтня, вдалося локалізувати вранці, 7 жовтня.

"Люботин 3-й день горить. Мер від Зе самоусунувся. Люди задихаються", - йдеться у підписі до фото.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Однак у групі "Люботин" у соцмережі Фейсбук місцеві жителі розповіли про справжню причину задимлення. Як виявилося, в місті горить місцеве звалище.

"Смітник взагалі не перестає диміти, бідні люди які живуть поруч.Мені цікаво хтось із місцевої влади приїжджав на місце загоряння?Може Допомога прийменники ?Пожежним водичку або гігієнічні засоби?Людям які живуть поруч, є ж атсматікі наприклад, або маленькі діти все-таки там горять страшні хімічні речовини невідомо що туди викидали адже так?!Екологічна катастрофа назріває",- пише Євгенія Молодча про ситуацію, що склалася.

Жителі обурюються, що влада абсолютно не займається вирішенням цього питання, а прості громадяни змушені страждати.

"Це просто... Найбільше вражає байдужість місцевих депутатів та чинної влади. У пріоритеті зараз передвиборчі буклети, зустрічі з виборцями. А то що відбувається, воліють ігнорувати", " У диму весь Старий Люботин і далі тягне в бік ведмежого. Дихати там нічим", " Пощастило, що вітер не в сторону Люботина... Воно довго буде горіти", - коментували люботинці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Склад боєприпасів злетів у повітря, евакуюють 10 населених пунктів

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Луганщині закрили пропускний пункт через пожежі: ворожі обстріли перешкоджають ЗСУ ліквідувати вогонь

Також «Знай.иа " писав, що Луганськ палає під обстрілами шакалів Путіна, є загиблі