У Харкові в одному гаражному кооперативі просто під відкритим небом роками стоять колись легендарні радянські автомобілі.

Як машини потрапили сюди, і хто власник цих залізних "ластівок", дізналася журналістка телеканалу 2+2 у програмі "Джедаї".

За радянських часів сюди звозили авто на реставрацію, але на дорогу знову виїхали далеко не всі. Багато років машини так і стоять тут без власників. Серед них є і зовсім незвичайні екземпляри, наприклад, «ЗиМ-12» – представницька модель 1950-х років. Судячи з комплектації, саме на цій машині свого часу їздили медики швидкої допомоги.

"Зовнішні петлі говорять про те, що цей автомобіль був медичною версією. Тому що в цивільній версії петлі були приховані і величезні, вони заважали б завантаженню носилок»– коментує автоексперт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"ЗиМ-12" не єдиний тут кинутий автомобіль. Недалеко від нього, під виноградними лозами, стоїть ГАЗ - 21 "Волга", радянська машина середнього класу. Минулий власник купив її кілька років тому, але, коли зрозумів, скільки коштуватиме реставрація та ремонт, залишив машину просто на вулиці.

В цілому тут стоїть десяток безхазяйних раритетних машин, але деякі з них все-таки знаходять своїх власників.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові засікли унікальний колекційний BMW-більше 70-ти років

Як повідомляє портал «Знай.иа» Спритний українець замість воза запряг "Москвич": "Одна Кінська сила, ганяю за пенсією і в магазин"

Також «Знай.иа " писав, що У Києві помітили унікальний ретрокар 1968 року, на такому каталися тільки рок-зірки і президенти