У Харкові встановили меморіальну дошку старшому солдату Яні Червоній, яка загинула в Луганській області 2 квітня 2019 року в результаті обстрілу з боку російських найманців.

Про це повідомив Рамаз Гаврилов - голова громадської організації "Ветерани АТО і патріоти України Шевченківського району Харкова", силами якої була встановлена дошка.

13 жовтня пройде відкриття пам'ятного знаку, встановленого на фасаді школи №131 (вулиця Чичибабіна,11), де навчалася кулеметниця.

Фото: Рамаз Гаврилов / Facebook

На дошці вигравіруваний текст: "У цій школі навчалася Бобкова (Червона) Яна Михайлівна. Старший солдат 46 окремого штурмового батальйону"Донбас — Україна". Загинула, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України В С.Новозванівка Луганської області. Нагороджена Орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно)".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Пам'ятаємо наших героїв і просимо вибачення у рідних, які вже ніколи не дочекаються своїх героїв з війни"— написав Рамаз Гаврилов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Бойовики забрали життя у легендарної волонтерки, яка пішла на фронт добровільно

Як повідомляє портал «Знай.иа» З Яною червоною прощаються в Харкові: тисячі людей на колінах, " пішла Українська амазонка"

Також «Знай.иа " писав, що Загиблу на Донбасі кулеметницю Яну Червону увічнять у Харкові-мріяла в окопах про мирне небо