Запах гару і дим заполонили Харків. У всіх районах міста неможливо відкрити вікна через "важке" повітря: з вулиці тягне гаром.

Харківські рятувальники припускають, що причиною смогу в Харкові є масові пожежі на полях і в лісах Луганщини, пише ГородХ.

Як розповів заступник начальника Держслужби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Анатолій Торяник, протягом усього вечора рятувальники отримали десятки звернень про дим і запах гару в Харкові. Однак за словами спікера ДСНС Ігоря Лупандіна, в регіоні немає великих пожеж. Дим і попіл, ймовірно, принесло вітром саме з Луганської області.

"Станом на 22:00 30 вересня в регіоні немає великих пожеж. Дим і попіл, ймовірно, принесло вітром саме з Луганської області",- повідомив Ігор Лупандін.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Повідомляється, що рятувальники Харківського регіону вирушили на допомогу колегам з Луганської області. Всього в сусідній регіон поїхали більше 100 пожежників з Харкова та області і 20 автоцистерн.

Станом на вечір 30 Вересня, на Луганщині зафіксовано 85 пожеж в екосистемах. Горять ліси і поля в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах. Сильний вітер вогонь розніс на сотні кілометрів. Полум'я почало перекидатися на житлові будинки. З сіл евакуюють людей.

На даний момент в масштабних пожежі на Луганщині загинуло 4 людини, 10 госпіталізовані в лікарні. 120 осіб евакуйовано.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Донбасі ЗСУ серед ворожих куль борються з вогнем: в ООС повідомили про численні підпали

Як повідомляє портал «Знай.иа» Луганськ палає під обстрілами шакалів Путіна, є загиблі

Також «Знай.иа " писав, що На Луганщині люди горять живцем-нардеп Шахов