Харків потрапив у світовий рейтинг міст з висотними будівлями. У ньому враховується число хмарочосів з висотою більше 35 метрів в населеному пункті.

Про це повідомив тематичний портал skyscraperpage.com.

Харків потрапив до першої тридцятки світового рейтингу: місто посіло 26 місце з 435-ма висотками. При цьому Київ знаходиться на 8 місці з 1 222 висотками, обігнавши Лондон. Перші місця займають Нью-Йорк (6097 висоток), Торонто (2393) і Дубай (1574).

В європейському рейтингу висоток Харків опинився на 4 місці, пропустивши вперед Київ, Лондон і Москву.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, в рейтингу найбільш "розумних" міст світу Київ посів 98-місце. Дослідження провела обсерваторія Smart City Центру світової конкурентоспроможності IMD спільно з сінгапурським університетом технологій і дизайну.

На сайті IMD говориться, що самим "просунутим" містом світу є Сінгапур, за ним йдуть Гельсінкі (Фінляндія), Цюріх (Швейцарія), Окленд (Нова Зеландія), Осло (Норвегія), Копенгаген (Данія), Женева (Швейцарія), Тайбей (Тайвань), Амстердам (Нідерланди), і Нью-Йорк (США).

Київ заскочив в останній "вагон" так званого поїзда, що минає, зайнявши 98 місце в сотні. Всього за рік українська столиця втратила в рейтингу шість позицій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Київ наступає на п'яти Нью-Йорку, українців здивували рейтингом: "більше ніде в Європі"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Дніпро потрапив до британського топ-5 міст, найпривабливіших для бізнесу- " подає надії"

Також «Знай.иа " писав, що Україна через Київ потрапила у вкрай ганебний світовий рейтинг-гірше тільки Китай