Авіакатастрофа в Чугуєві забрала життя 26 людей. Слідчі вже завершили огляд місця падіння. На експертизу передали і бортові самописці. Тільки через місяць урядова комісія з розслідування причин аварії повинна надати перші висновки. До тих пір всі навчальні польоти на АН-ах заборонені.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

У числі загиблих був і 28-річний штурман Олексій Остапенко. У нього залишилася дружина і семирічна дочка. Після цього польоту він повинен був отримати кваліфікацію першого класу. Дочка листувалася з ним за кілька хвилин до трагедії. І заспокоювала маму, коли телефон чоловіка вже не відповідав.

"І мені дитина сказала:"Мамо, почекай. Він, можливо, мені щось відповів". І вона дістає телефон, і я бачу це листування. Мене це не те, щоб зворушило. У мене було таке відчуття, що вона ніби щось передчувала в цей момент", - розповіла дружина загиблого офіцера Олена Остапенко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Жінці дуже важко говорити, але вона дуже боїться, що на льотчиків можуть повісити провину за катастрофу. І, принаймні, про свого говорить, що він жив своєю роботою і знав, як її робити.

"Він жив літаками. Це його професія, це його покликання. Тому що ось прям чогось іншого, як літати, він не вмів. Дійсно, ось навіть елементарне. Поміняти кран не міг. У мене чоловік не розумів нічого, крім літаків",- каже Олена Остапенко.

Цей політ забрав життя хлопців з 11 областей. До Харкова з'їхалися їхні родичі. Шість сімей оселилися в готелі, решта - у родичів. Вже завтра у них почнуть брати зразки ДНК для впізнання тіл. Триватиме експертиза мінімум три тижні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям показали обличчя екіпажу і курсантів з Ан-26: ким були, і про що мріяли " герої неба"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Загиблий в авіакатастрофі під Харковом курсант мріяв про одне: "завжди відрізнявся від однолітків"

Також «Знай.иа " писав, що Гройсман виринув з небуття і звернувся до українців після авіакатастрофи АН-26: "сподіваюся і вірю…"