Сьогодні, 25 березня, у Харківському метрополітені презентували систему оплати проїзду банківськими картками на станції метро"Держпром".

Про це повідомила пресслужба Харківської міськради.

Турнікет з особливою функцією позначили кольором - на стійку наклеїли синю плівку.

Нововведення впроваджують в рамках Меморандуму з платіжною системою, тому з бюджету гроші не виділяли. Появу нової послуги профінансували інвестори. Протягом двох тижнів автомат планують тестувати, якщо випробування пройдуть успішно, послугу запустять ще на п'яти станціях підземки.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Така ж пропускна система, при якій можна по банківській картці проходити, з'явиться і інших станціях. Далі ми говорили і з Visa, і з "Ощадбанком" про те, щоб гарантовано протягом півроку на всіх станціях метрополітену вона була запущена"— розповів під час презентації віце-мер Харкова Ігор Терехов.

У мерії повідомили, що нова послуга буде діяти в рамках системи E-ticket, тому пільгові і звичайні картки для оплати проїзду ніхто не відміняв.

Як розповіла керівник Харківського обласного управління АТ "Ощадбанк" Оксана Сороколіта, для оплати проїзду пасажиру досить прикласти до терміналу банківську платіжну картку або мобільний телефон, який підтримує «Apple Pay», «Google Pay», та інші NFC-пристрої і дочекатися звукового і світлового сигналу. Комісія при оплаті нараховуватися не буде.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Кличка заворушилися перед виборами, транспорт запрацював по-новому: "продаж стартував"

Як повідомляє портал «Знай.иа» В Україні почне працювати е-квиток на транспорт: Криклій пояснив важливі нюанси

Також «Знай.иа " писав, що У Львові обіцяний Е-квиток "завис" у повітрі, коли введуть ноу-хау і що потрібно знати