Сьогодні, 24 вересня біля будівлі ХОДА харків'яни вийшли на мітинг проти діяльності коксохімічного заводу.

Про це інформує Depo.Харків.

На пікет вийшли близько 50-ти осіб. За словами організатора акції Олени Решетько, від шкідливих викидів заводу найбільше страждають жителі Новобаварського району.

"Датчик, встановлений на моєму будинку, показує рівень небезпеки для життя і здоров'я. Хочемо поспілкуватися з владою, а далі-подивимося. Влада не дає жодної інформації про те, в якому стані знаходиться район в зоні викидів діоксину і синильної кислоти. Це речовини, які відносяться до хімічної зброї масового ураження", - розповіла активістка.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мітингувальники кажуть, що в зоні забруднення розташовані: житлова зона, школи, дитячі садки.

Учасниця акції Маріанна Стукова каже, що жителі району починають задихатися від викидів заводу в ніч.

"Проблеми ніхто не розглядає. Подавали заяви в поліцію, ніхто не реагує. ДСНС, СЕС, Мінекології розводять руками і кажуть "ми нічого не можемо зробити". Тому ми хочемо з ними поговорити. Нехай вони нам розкажуть, чому в центрі міста працює підприємство, яке не має ніякого дозвільного документа. А ніякої реакції від міської влади, Міністерства екології немає "– обурюється жінка.

В руках в учасників акції плакати з написами " Дихати як?", "Ми вмираємо, Ви заробляєте "і" Досить нас труїти"," Коксохім вбиває нас " та інші.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Буде складно дихати": у Києві готуються до смогу і смороду через пожежі на торфовищах

Як повідомляє портал «Знай.иа» Держекоінспекція йде до найбільших забруднювачів повітря: Андрій Мальований оголосив план перевірок

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові обшукують скандальний коксохім, завод можуть закрити