15 вересня 2019 року поліцейський Мошоровський Максим, забезпечуючи громадський порядок під час мирної ходи учасників акції «Харків Прайд» застосував фізичну силу до одного із противників акції, які цього дня також зібралися.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

У той день, поліціянт наступив однією ногою на чоловіка, який лежав на землі, стрибав на колінці затриманого чоловіка. Іншою вдарив його в область колінного суглобу, що спричинило тілесні ушкодження.

"За даними слідства, під час забезпечення громадського порядку при проведенні мирної ходи ХарківПрайд відбулися сутички між правоохоронцями та противниками цього заходу, в ході яких працівники поліції застосували заходи фізичного впливу з метою подолання супротиву. Внаслідок цього кілька осіб опинилися на землі й перебували під повним контролем поліцейських. У цей час, один з правоохоронців підбіг до фактично затриманої особи, яка лежала та жодним чином не чинила опору, і умисно наніс їй удар ногою в область колінного суглобу",- написано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ред.: Стрибав на колінці затриманого після маршу рівності у Харкові: експатрульного судитимуть Наш канал в Telegram: https://t.me/PCU_PoliceControlUkraine Детальніше читайте на PoliceControl: https://policecontrol.com.ua/novini/strybav-na-kolintsi-zatrymanogo-pislya-marshu-rivnosti-u-harkovi-ekspatrulnogo-sudytymut-video/ #патрульна_поліція #поліція #Харків #Дніпро

Geplaatst door Police Control Ukraine op Dinsdag 22 september 2020

Таким чином, ОГП скерував до суду обвинувальний акт відносно патрульного Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області за фактом перевищення службових повноважень правоохоронцем, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві.

У разі доведення вини правоохоронця у вчиненні цього кримінального правопорушення йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років позбавлення волі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Києвом слуга народу попався на мерзеній схемі - "дарував" землю в обмін на конверти

Як повідомляє портал «Знай.uа» Оборотень в погонах: Руслан Бирюков хочет вернуться к кормушке на должности прокурора Одесской области – СМИ

Також «Знай.uа» писав, що У Києві перевертень у погонах кришував "жриць кохання" – торгував дівчатами, як картоплею