Харківська школярка стала амбассадором добрих справ в Україні. 9-класниця Юліана Колеснікова цього року збере всю країну для благодійності за підтримки міжнародної організації. Детальніше про це дівчинка розповіла в інтерв'ю для видання "Вечірній Харків".

Читайте Знай в Google News!

Цього року Україна відзначить день добрих справ "Щедрий вівторок" 1 грудня. Вся країна може взяти участь у благодійних акціях і допомогти нужденним. Більш того, з кожним роком до ініціативи стало приєднуватися все більше представників молодого покоління, що змусило організаторів створити нове відгалуження – "Щедрий вівторок – діти".

Цього року амбассадором свята стала 14-річна школярка з Харкова Юліана Колеснікова. Дівчинка розповіла, що познайомилася з цим рухом ще в 2018 році, коли воно тільки прийшло в Україну. З тих пір вона не упускає можливості робити щось хороше для суспільства і залучати до цього все більшу кількість людей.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Протягом декількох років дівчинка стала ініціатором безлічі благодійних акцій, до яких приваблювала не тільки жителів свого двору, але і все місто. Наприклад, Юліана розповіла про проект " Лавочки добра":

- Люди складали на лавках біля будинку речі, які їм не потрібні, а викинути шкода – напевно щось комусь стане в нагоді. Таким чином, одна людина звільниться від непотрібної йому речі, а інший отримає її, заощадивши гроші, і буде щасливий. Я написала оголошення і розвісила на під'їздах свого будинку, а також розмістила в Інтернеті, – розповідає школярка. - Приєдналися багато, навіть з інших районів приїжджали. Приносили одяг, взуття, посуд, меблі, дитячі іграшки, книжки. Звичайно, деякі речі залишилися незатребуваними. Інформацію про них я потім розмістила в групі "Реюз Харків" в "Фейсбуці" і ощасливила ще кількох людей.

Мета, яку переслідує Юліана-зробити добрі справи звичкою для українців. Вона вважає, що якщо дарувати добро, навіть найменше, постійно, то можна змінити світ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Єфросиніна розповіла про важливий благодійний вечір.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Дніпром у скриньку, де збирають гроші на лікування хворій дитині, кинули сувенірні 500 грн.

Також Знай.иа писав, що жителів Львівщини закликають допомогти ліками та засобами особистої гігієни жителям Угнівського хоспісу.