У Харкові до військового госпіталю доставили полковника і прапорщика ЗСУ, а також військовослужбовця 36-ї окремої бригади морської піхоти, які підірвалися на мінах в зоні проведення операції ООС.

Про це розповів провідний хірург Харківського військового госпіталю Сергій Шипілов, пише Kharkiv Today.

З якої бригади полковник і прапорщик – Шипілов не уточнив.

"Дійсно, вчора двома вертольотами були доставлені військовослужбовці. Двоє з них доставлені з 65-го військового мобільного госпіталю - це полковник і прапорщик, які отримали вибухові поранення. Один з них з більш важким - з непроникаючим пораненням голови, другий з вогнепальним осколковим переломом лівої ліктьової кістки. Ці двоє військовослужбовців зараз перебувають у відносно задовільному стані, вони всім забезпечені, проходять дообстеження і доліковування"– - розповів хірург.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Третього бійця доставили з Маріупольського госпіталю. Він отримав вибухове поранення в результаті спрацювання вибухового пристрою. У нього відірвало частину стопи, також військовий отримав численні осколкові поранення м'яких тканин тулуба.

Незважаючи на те, що стан бійця оцінюють як середнього ступеня тяжкості, він перебуває в реанімації. Його готують до проведення хірургічних обробок для формування кукси і до подальшого лікування.

джерело: KHARKIV Today
джерело: KHARKIV Today

"Термін відновлення того пораненого, який отримав травму стопи, буде досить тривалим. Тому що рана велика, там задіяні як м'язи, так і кістки, тому формування кукси буде досить довгим. І наступним етапом буде підготовка до протезування цієї стопи. У решти поранених, які у відділенні, прогноз сприятливий, вони досить швидко підуть на поправку"– сказав Шипілов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Український воїн, який мріяв про дітей, загинув після надважкого поранення: "тут і зараз"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Збиті майором юні курсантки показали неймовірну силу духу: "будемо кіборгами"

Також «Знай.иа " писав, що Вижив під кулями Донбасу, щоб зустріти ту саму: історія неймовірного кохання