З початку 2020 року в Україні враховано понад 200 кримінальних правопорушень через жорстоке поводження з тваринами.

Про це передає УНН, посилаючись на офіс Генерального прокурора України.

Згідно з повідомленням, за січень-серпень цього року на території України враховано 228 кримінальних правопорушень за жорстоке поводження з чотирилапими.

Всього було зареєстровано 365 таких кримінальних правопорушень, з яких 137 - закрито, зокрема через відсутність складу злочину.

собака, фото Pxhere
собака, фото Pxhere

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Найбільше правопорушень, пов'язаних з жорстоким поводженням з тваринами, з початку року враховано в Харківській області - 19, по 17 - у Дніпропетровській області та Києві, в Донецькій області - 16. Найменше - у Хмельницькій та Тернопільській областях по 2, у Волинській, Закарпатській, Луганській областях по 3 та в Івано-Франківській - 4.

Нагадаємо, в українських соцмережах відбулося гучне розслідування: зоозахисникам і активістам вдалося розшукати хлопця, який закатав в банку маленького кошеняти і поділився таким фото в соцмережах. Хоча тварина залишилася живою, чоловікові світить покарання за жорстоке поводження з тваринами.

Небайдужі люди підняли кіпіш в соцмережах і через кілька годин після "фотосесії" шкуродер опинився в місцевому райвідділі. Відкрито справу за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пенсіонерку з Прикарпаття запідозрили у нелюдській жорстокості- " виття на все село!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Киянам заборонять фото з мавпочками

Також «Знай.иа " писав, що У Чернівцях шкуродер перетворив нещасного пса на боксерську грушу, сусіди оніміли: "Живого місця немає!"