В Україні, після дуже сухої осені, зими без снігу та ранньої весни неминучі зміни клімату, які негативно позначаться на житті окремих видів фауни.

Про це повідомила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, пише "Апостроф".

"Зміни клімату у нас неминучі. Була дуже суха осінь, безсніжна зима, потім рання весна - це дуже серйозно впливає на існування окремих видів рослин і тварин. Коли в цьому році була дуже тепла зима, то тварини, які повинні впадати в сплячку, залишалися активними - дуже багато таких тварин загинуло. Крім того, багато хто загинув через пожежу і так далі",- розповіла еколог.

природа, скріншот з відео
природа, скріншот з відео

Також, ще одним наслідком зміни клімату є поява великої кількості мікробів хвороб, які не "перемерзли" взимку.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Коли ми говоримо про масштабні лісові пожежі і потім підраховуємо збитки, то, можливо, варто ці кошти витратити на попередження - розчистити дороги, встановити системи відеоспостереження біля зони відчуження, здійснювати аеро-фото-відеозйомку тощо. Виходить, що комусь вигідніше відшкодовувати наслідки пожежі, ніж діяти на випередження. Ми також побачили відсутність належного обладнання, захисного одягу, техніки",- констатувала Тимочко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вдвічі більше за Київ і вагою 315 млрд тонн айсберг відколовся від Антарктиди

Як повідомляє портал «Знай.иа» Криза безпеки і глобальне потепління - ООН і Google б'ють тривогу в Мюнхені

Також «Знай.иа " писав, що Чотири місяці літа: кліматологи ошелешили українців прогнозом, коли чекати " глобального потепління"