У Харкові третій день поспіль народжуються двійні. Тільки протягом доби 10 вересня в харківських Пологових будинках з'явилися на світ 48 дітей. Про це повідомили в Харківському міському центрі здоров'я.

У пологових будинках міста народилися 27 хлопчиків і 21 дівчинка. У тому числі і одна двійня – два хлопчики з'явилися на світ в Харківському перинатальному центрі.

9 вересня в одному з пологових будинків міста народилася двійня – ще два братика, а 8 вересня медики прийняли на світ двох дівчаток.

Нагадавши, Знай писав, що за роки незалежності в Україні кількість дитячого населення зменшилася на 40%. З 2014 року кожна 5 дитина народжується поза шлюбом, а протягом року 10 тисяч малюків отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування або сироти. Ситуація в країні прирікати багатьох дітей на життя в складних обставинах, збільшується число розлучень, а разом з цим і кількість сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також Знай повідомляв, що в липні поточного року в пологових будинках Києва з'явився на світ 3 191 новонароджений. Відзначається, що серед новонароджених більше хлопчиків-1 700. А дівчаток-1 491. При цьому народилося 87 двійнят і дві трійні.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що всі ці 15 років батьки докладають чимало зусиль, щоб змінювати ставлення до таких дітей, як їх Петро. Сьогодні він прекрасно справляється з домашніми справами і вже думає про майбутню професію. За ці роки сім'я Василенко згуртувала навколо себе інших батьків і заснувала центр розвитку для дітей з синдромом Дауна. Їм вдалося створити спеціальний клас в місцевій школі і ввести там унікальну навчальну програму і домогтися узгодження її з Міністерством освіти.