В Україні попри протести влади проходить єврейське свято Рош-а-шана. Хасиди з усього світу з'їхалися до Умані, щоб вшанувати пам'ять рабина Нахмана. Для того, щоб убезпечити релігійних туристів від зараження коронавірусом на місцях їх паломництва були зведені огорожі, що розділяють потоки віруючих. Саме ці загородження не сподобалися частині приїжджих.

9 вересня група хасидів зруйнувала побудовані огорожі. Факт руйнування і розкидання частин огорожі потрапив на відео одного з присутніх. Віруючі з агресією кидали і ламали огорожі. Українська поліція затримала найбільш активних хуліганів. Двоє із затриманих виявилися громадянами Ізраїлю. Влада прийняла рішення депортувати їх на батьківщину і заборонити в'їзд в Україну на найближчі 5 років. Решта виявилися харків'янами. На самих буйних склали протоколи.

На ситуацію відреагував і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він на своїй сторінці в Facebooke нагадав, що віруючі – гості в нашій країні. Також він зазначив, що молодих паломників затримали за агресивну поведінку. Їм, бачте, не сподобалися огорожі. Двох людей видворять з України назад до Ізраїлю.

Вчера в городе Умань группа молодых паломников, граждан Израиля, устроили дебош на могиле цадика Нахмана, разгромив...

Geplaatst door Антон Геращенко op Donderdag 10 september 2020

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Реакція Ізраїлю не змусила себе довго чекати. Один з новинних каналів цієї країни показав сюжет з відео агресивної поведінки хасидів в Україні.

Вони розповіли в коментарі, що це прямий збиток і ганебна поведінка. У коментарях підписники заявили, що це ганьба їхньої нації та зерно антисемітизму в Україні. Також знайшлися і ті, хто звинуватив Україну. Виявляється, наша країна хотіла отримати "цих ідіотів", а потім повернула до Ізраїлю. Деякі пошкодували, що таких людей потрібно повернути в Ізраїль. Решта погодилися, що це злочинці і їм місце у в'язниці.

Нагадавши, Знай писав, що в мережі опублікували відео погрому могили цадика Нахмана в Умані.

Також Знай повідомляв, що в ніч з 31 Серпня на 1 вересня в Умані Черкаської області четверо невідомих напали і розбили ніс Брацлавському хасиду.

Нещодавно Знай передавав, що в Умані городяни вийшли на акцію протесту через свято юдеїв Рош-а-Шана.