Харківські компанії розробили унікальний двигун для польотів у космос. Двигун став дітищем компанії FED і Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського. Вони розробили іонно-плазмовий двигун, який зараз відчувають.

Про розробку кореспондентам Укрінформ повідомив президент Асоціації "Укравіапром«, голова правління АТ» ФЕД" Віктор Попов. Він зазначив, що подібні двигуни широко використовуються в аерокосмічній галузі і дуже затребувані на сьогодні.

«Ось уявіть собі: маленький космічний "трактор", який прибирає сміття на навколоземній орбіті. Також необхідні апарати, на яких можна лагодити супутники. Оп, з орбіти на орбіту. "Під'їхав" « "підлікував" - і все ок! Як з електрикою: включив-вимкнув двигун, з рідинними двигунами в космосі це неможливо» ,- сказав Попов.

Нагадавши, Знай писав, що NASA взялося перейменовувати зірки і галактики через ознаки расизму в їх назвах. Космічне агентство оголосило, що вивчає і переглядає прізвиська космічних об'єктів з зневажливими назвами.

Також Знай повідомляв, що вчені з Австралії, Бельгії, Німеччини та Росії розповіли, що під впливом тривалого перебування в космосі, тобто знаходження в невагомості протягом певного часу змінюється структура головного мозку.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що це зображення, отримане з космічного телескопа Хаббл НАСА / ЄКА, виглядає як тонка і легка вуаль, що покриває небо, але насправді на ньому зображений невеликий ділянку вибухової хвилі наднової Лебідь, розташований приблизно в 2400 світлових роках від нас.