У Верховній Раді депутати з Харкова вирішили здерти гроші з власників собак. Вони розробили законопроект про штрафи для недобросовісних власників собак. Його зареєстрували у Верховній Раді.

У список тих, хто хоче наповнити бюджети всіх рівнів за рахунок власників собак увійшли Олександр Фельдман ("ОПЗЖ"), Олег Бондаренко і Павло Якименко (обидва від "Слуги народу"). Ці нардепи вважають, що штрафувати потрібно тих, хто не прибирає за своїми вихованцями фекалії.

Штрафуватимуть, якщо з'явилася купка, а господар не прибрав її в громадських будівлях, на дитячих і спортивних майданчиках, на зупинках громадського транспорту і в підземних переходах. Також не можна буде залишати фекалії тварин на тротуарах, зонах відпочинку і так далі.

Автори законопроекту пропонують штрафувати недбайливих собачників в перший раз на 170-340 грн, якщо ситуація повториться, то на 3400 або 5100 грн. крім того, цей закон передбачає штрафи за незаконне ввезення в Україну тварин і рослин, а також за неправильний догляд за ними.

Нагадавши, Знай писав, що в Києві чоловік як ні в чому не бувало вигулює не маленького декоративного порося, а цілком собі здорову особину. Киян вже складно здивувати собакою, кішкою, тхором і щуром на повідку, але цей чоловік став оригіналом і навіть викликав якийсь ажіотаж в мережі.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Також Знай повідомляв, що у Чернівцях патрульні поліцейські отримали повідомлення про порушення правил вигулу собак.Там пітбультер'єр бігав без намордника і кидався на людей і дітей.

Також Знай повідомляв, що в Дніпрі собаки понівечили місцеву набережну.