У Харкові лікарні та інфекційні відділення, які були раніше визначені для лікування хворих коронавірусною інфекцією заповнені вщерть. У лікарнях № 13 і 17 заповнені всі місця 140 і 120 місць відповідно. З 14 вересня пацієнтів з COVID-19 почне приймати лікарня №25.

Про це повідомляє суспільне з посиланням на коментар заступника мера Харкова Світлани Горбунової-Рубан. Вона розповіла, що в обох лікарнях довелося доставити ліжка. І вже станом на 9 вересня там заповнені 128 і 143 місця. Вона також зазначила, що потрібно відкривати, як можна швидше ще одну лікарню.

Світлана Горбунова-Рубан заявила, що в 25 лікарні для хворих коронавірусом відкриють місця в хірургічному корпусі. Пізніше повинні з'явитися місця і в лікарні №18.

"У нас є 25 лікарня-там треба провести тотальний кисневий провід, але там сьогодні вже є 26 ліжок, на яких проведено кисень. Тому ми почнемо приймати найближчим часом... 25 почне з Понеділка, другий пологовий будинок - якщо це гінекологія",- сказала заступник мера.

У лікарні №25 буде ще 180 місць для хворих і в лікарні №18 – ще 50 місць. Заступник мера розповіла, що ці місця можуть відкритися тільки при наявності кисневого проводу і медиків. Вона пояснила, що якщо не буде кисню і лікарів, то додаткові ліжка не врятують хворих. Оснащення лікарень обладнанням і персоналом – це головне питання для мерії на сьогоднішній день.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Горбунова-Рубан зазначила, що в 17 лікарні є все необхідне для підтримки життя пацієнтів з коронавірусом. Для цього були закуплені додаткові 15 кисневих концентраторів. Також були доставлені нещодавно ще 9 апаратів ШВЛ. Їх розподілили між 17, 13 і 25, 4 лікарнею швидкої допомоги, і 8 лікарнею.

Нагадавши, Знай повідомляв, що МОЗ може прийняти рішення у разі, якщо ситуація з епідемією коронавірусною інфекцією не зміниться, ввести режим "червоної зони" для всієї країни. Це може бути кроком для того, щоб стримати зростання захворюваності.

Також Знай повідомляв, що голову Львівської облради госпіталізували через погіршення здоров'я, яке викликав коронавірус.

Нещодавно Знай передавав, що за перші шість місяців 2020 року на Львівщині померло 1277 осіб, у яких діагностували запалення легенів.