У Харківській області Великобурлуцький район потрапив до Червоної карантинної зони. Життя людей змінилося з введенням суворих обмежень. Цей район став єдиним в області, який закрили на карантин – тепер тут не працюють навчальні заклади, закриті магазини і ринки. Про ситуацію розповів телеканал суспільне.

Представники бізнесу обурені таким станом справ, так як більшість підприємців працюють в селах. У них свої магазини, які довелося закрити. Можна продавати тільки пестициди і насіння, а одяг і господарські товари під забороною.

Підприємниця Людмила розповіла, що такі обмеження вб'ють її дрібний бізнес і залишать її сім'ю без засобів до існування.

"Пестициди, насіння-все це ми маємо право продавати. Ми живемо за рахунок села. Тепер транспорту Немає, нам хана", - розповіла підприємниця.

"У нас в селі немає всього, що необхідно. Нам доводиться їхати в район, щоб закупитися. Нам доводиться знімати машину: 300 гривень в одну сторону і в іншу. Нам потрібен транспорт",- каже Надія Мазур, яка приїхала з сусідньої Федорівки за продуктами.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перевізники також вимагають послабити обмеження, так як водії автобусів просять дозволити перевозити пасажирів на сидячих місцях. Також закриті місцеві школи та садочки, діти залишилися вдома. Під замком 18 шкіл та 14 дитячих садків району.

Голова райадміністрації Василь Сорокін розповів, що в районі за останні дні виявили два нових випадки зараження. Одного з пацієнтів забрали в лікарню, але він заразився раніше, а зараз йому стало гірше.

"Станом на ранок — 94 хворих. Це з початку пандемії. Хворіють люди середнього віку - від 18 до 65 років. Переважно у нас все на самоізоляції. Різні стани. Сьогодні вночі забрали одного пацієнта, який був у задовільному стані на амбулаторному лікуванні. Стало гірше", - розповів глава райадміністрації.

Нагадавши, Знай писав, що за останню добу зафіксували 2 551 нових випадків зараження COVID-19.

Також Знай повідомляв, що лікар-інфекціоніст розповів, навіщо призначаються антибіотики при коронавірусі.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні набуло чинності Оновлене карантинне зонування. У" червону зону " потрапили відразу кілька міст і районів в областях.