У Харкові змінилася вартість квадратних метрів житлової нерухомості в новобудовах. Зростання цін почалося на початку літа і триває досі. Експерти заявили, що він продовжиться в найближчому майбутньому.

Про ситуацію на первинному ринку нерухомості в Харкові розповів Будобоз. Так у липні вартість 1 квадратного метра досягла 19 422 гривень з 18 751 гривень. Підвищення склало 3,6%. Цей стрибок цін став найбільшим з моменту початку карантину і кризи.

Істотне підвищення цін відбулося у всіх категоріях квартир. Найменш відчутним стало подорожчання квартир економ класу. Лідером зростання цін стали квартири комфорт-класу.

Економ клас подорожчав на 1,5%. Це стало значним подорожчанням для скоромного житла в новобудовах. Середня вартість "квадрата" в бюджетному будинку становить 12 505 гривень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Комфорт клас подорожчав більш помітно-на 18,9%. Вартість нерухомості в цій категорії становить тепер 19 891 гривень за квадратний метр. Цей стрибок цін експерти назвали рекордним.

Нерухомість бізнес-класу також показала подорожчання на 2,2%, до 20 491 грн. Ціни поповзли вгору після деякого зниження навесні цього року. Нерухомість преміум-класу виросла в ціні на 7,4% і склала 33 533 грн.

Нагадавши, Знай писав, що в Україні хочуть врегулювати роботу ріелторів і ввести нові правила купівлі-продажу нерухомості.

Також Знай повідомляв, що в топ 3 найдорожчих локацій Києва, де ціни на квартиру стають захмарними, потрапила станція метро " Хрещатик".

Нещодавно Знай передавав, що в передмісті столиці подорожчали новобудови. Згідно з даними NAI Ukraine, за перше півріччя 2020 року, вартість заміської нерухомості зросла на 7%.