Половина харківських лікарів, чий тест на коронавірус виявився позитивним, отримали виплати в розмірі 10 тисяч гривень. Друга половина має отримати компенсацію до кінця цього тижня.

У Держказначейство відправили 380 пакетів документів медпрацівників, які перехворіли коронавірусом. Про це журналістам заявив Тарас Пастух - заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

"380 справ передано до Казначейства. Більше половини отримали гроші на картки, решта - це питання декількох днів, зараз йде зарахування казначейством, протягом дня-двох буде все на картках", — заявив Пастух.

На виплати медикам з Covid-19 в бюджеті виділено 4 млн гривень, рівно для 400 осіб - кожному по 10 000 грн. На Харківщині очікують зростання захворюваності і планують збільшити фінансування лікарів мінімум на 2,5 млн грн. Офіційно рішення приймуть 1 жовтня, на найближчій сесії.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Ще будуть документи. Готується проект рішення про збільшення суми фінансування на найближчу сесію, яка планується 1 жовтня. Тому що у нас було закладено 4 мільйони, ми вже маємо більше виплат, ніж передбачено фінансовим ресурсом. Попередньо ми передбачали 2,5 мільйона. Можливо будемо просити, щоб виділили більшу суму, тому що очікуємо різкого зростання кількості хворих", — пояснив Тарас Пастух.

Він зазначив, що станом на 7 вересня коронавірус лабораторно подвоїли у 430 медичних працівників на Харківщині.

За його словами, на сьогоднішній день коронавірус підтверджений у 430 медиків Харківської області.

Нагадаємо, Кличко залишив киян без зарплат і переклав стрілки:"Нехай пояснюють людям".

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Київ очолив антирейтинг по коронавірусу, Кличко озвучив лякаючі цифри.

Також Знай.ua писав, що у хмельницьку мерію проник коронавірус, карантин без розмов.