У Харківській області прикордонники спіймали громадянина України, який намагався перейти кордон з Росією поза пунктами пропуску. Інцидент стався 5 вересня біля селища Гранів. Про це повідомляє Східне регіональне управління Держприкордонслужби.

Українець намагався втекти до Росії, щоб не платити аліменти. Його затримали прикордонники. Крім аліментів у чоловіка з'явилися проблеми з законом. Його долю вирішуватиме суд, а прикордонники склали документи про порушення законодавства України та спробу незаконного перетину кордону.

Варто відзначити, що законодавство України про перетин кордонів змінилося після окупації Криму і Донбасу. Штраф за неконное перетин кордонів можна отримати, якщо з'їздити в Крим по російському мосту або ж потрапити в ОРДЛО через Росію. Останній шлях зараз єдиний для жителів тимчасово окупованого Донбасу.

Нагадавши, Знай писав, що студентка з Івано-Франківщини вирішила потрапити до Словаччини лісами та полями. Однак її затримали українські прикордонники. Повідомляється, що біля кордону зі Словаччиною прикордонники Чопського загону затримали іноземку, яка хотіла нелегально потрапити до країн Євросоюзу. Дівчина виявилася громадянкою Індії та студенткою Франківського вишу. Вона хотіла нелегально потрапити в країни Євросоюзу.

Також Знай повідомляв, що у Львівській області чоловік хотів нелегально перетнути державну межа у напрямку Польщі в камуфляжі українського прикордонника. Українські прикордонники помітили чоловіка і вирішили перевірити чи дійсно він їх колега, але виявилося, що він громадянин Латвії і хотів перейти кордон Укркаїни і Польщі в невстановленому місці.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що з судна під прапором Коморських островів, що прямувало з Туреччини і вже підходило до причалу, несподівано стрибнув чоловік. Буксир, який рухався позаду теплохода, помітив сміливець і підібрав, щоб доставити до берега.