Уродженка Дніпра і знаменита актриса радянського часу Лія Ахеджакова 9 липня відсвяткувала 82-річчя.

Ім'я цієї актриси мимоволі викликає на обличчі добру посмішку, а перед очима відразу миготять її такі різні, але пам'яті образи. Лію часто можна було спостерігати на екранах радянського кінематографа хоч і не в головних ролях, але в дуже значущих.

Її зворушливий, смішний, впертий і неповторний характер надавали фільмам особливої родзинки, додавав яскраву нотку. Ахеджакову можна сміливо називати суперзіркою радянського часу. Глядачі пам'ятають її творчість досі і з захопленням переглядають фільми з її участю.

Лія Ахеджакова, акторка
Лія Ахеджакова, акторка

Ми пропонуємо дізнатися найцікавіші факти з її життя:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

1. Хоч Лія Ахеджакова і народилася в театральній родині, їй довелося довго грати в Театрі юного глядача. Грала поросят, дерева, білочок, кізок, хлопчиків-піонерів, хатинки на курячих ніжках, а одного разу їй і зовсім запропонували зіграти... іржу.

2. Однією з перших її запам'яталися кіноролей стала роль Аллочки у фільмі М. Богіна"Шукаю людину". Актриса майнула на екрані на якісь 3-4 хвилини.

3. Ахеджакова дуже любить кішок, не дуже любить сучасне російське кіно і всякі рімейки і стверджує, що у неї поганий характер.

4. Актриса пробувала себе в різних стильових і жанрових напрямках: від гротеску, майже шаржу, до глибинного психологізму.

5. Саме після зйомок у фільмах Ельдара Рязанова до Лії Ахеджакової прийшла велика популярність.

6. Ахеджакову називають маленькою актрисою великих ролей або "Чарлі Чапліном" в спідниці. Лія Ахеджакова, зріст якої всього 150 см, завжди вміла привнести свій шарм у фільм.

Лія Ахеджакова, акторка
Лія Ахеджакова, акторка

7. У 1991 році Лія Ахеджакова була визнана кращою актрисою року за результатами опитування популярного на той час журналу "Радянський екран".

8. Голос Лії Ахеджакової звучав у багатьох анімаційних фільмах 90-х років.

9. Актриса тричі виходила заміж.

10. У Лії ніколи не було дітей, але вона знайшла своє щастя і продовжує зніматися в кіно досі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "У цієї справи є режисер", - Лія Ахеджакова прокоментувала ДТП Єфремова

Як повідомляє портал «Знай.иа» Ахеджакова геніально помстилася друзям і колегам за вигнання: "Сволоти"

Також «Знай.иа " писав, що Ахеджакова розплакалася, кажучи про Україну: не можу, мені погрожують