Харків'яни, які підтримують життєдіяльність організму за допомогою інсуліну, поскаржилися на проблеми з доступом до гормонального препарату.

З початку цього року інсулінозалежні харків'яни почали зазнавати труднощів з отриманням життєво необхідного препарату. Покупку гормону для пацієнтів фінансує держава через субвенції місцевій владі. Потреба кожної області формується через реєстр пацієнтів, куди лікарі, на обліку у яких стоять люди з діабетом, вносять потреби кожного з них. Щомісяця лікар виписує рецепт, пацієнт йде з ним в аптеку і отримує безкоштовний інсулін, пише KHARKIV Today.

Медики
Медики / Фото з вільних джерел

Як розповіла харків'янка, то вона не змогла отримати в потрібному обсязі необхідний їй інсулін. Жінка попросила свого лікаря виписати їй рецепт в повному обсязі, але та їй відмовила і відправила до головного лікаря писати заяву.

В кінцевому підсумку медики сперечалися між собою скільки інсуліну виписати жінці в підсумку, адже якщо їй видадуть повний обсяг необхідного інсуліну, то це означає, що хтось інший з інсуліновозалежних залишиться без інсуліну.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проблема з інсуліном виникла не тільки в Харкові, вона торкнулася також Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Чернігівської, Донецької, Сумської, Одеської, Дніпропетровської, Херсонської, Хмельницької областей.

Причина в тому, що в 2020-му Кабмін в чотири рази скоротив витрати на придбання гормону. У деяких областях місцева влада взяла на себе забезпечення інсулінозалежних городян, але в Харкові і Рівному, де цього не зробили, склалася критична ситуація.

Багато хто купує собі інсулін самостійно, але це недешево. В місяць на препарат необхідно витратити від 600 до 2 000 гривень. Хто сам не може купити, тому допомагають волонтери.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Сотні маленьких львів'ян з діабетом звернулися до Зеленського, крик про допомогу зворушив Україну: "ми втомилися"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Крик душі-прикарпатець зажадав від Зеленського забезпечити дітей з діабетом

Також «Знай.иа " писав, що На голці: сотні діабетиків Одещини можуть залишити без життєво необхідних ліків