Омбудсмен Людмила Денісова звернулася до правоохоронних органів з вимогою детально розслідувати інцидент конфлікту в селі Андріївка Харківської області, де місцеві жителі вимагають виселити ромів з села.

Про це говориться у публікації на сайті Уповноваженого ВРУ з прав людини, пише ТСН.

"Уповноважений висловлює стурбованість випадком, який мав місце 29 серпня в селі Андріївка, що на Харківщині. Жителі села вийшли на акцію протесту з вимогою виселити циган з населеного пункту. За інформацією ЗМІ, згодом учасники акції вирушили до будинку, де проживають цигани, і намагалися увірватися у двір. У вікна будинку кидали яйця і каміння. Одне з вікон було розбите. Працівникам поліції довелося евакуювати сім'ю циган "— написано в повідомленні.

фото:Суспільне
фото:Суспільне

Уповноважена звернулася до поліції та закликала до вжиття всіх можливих заходів з метою належного розслідування вчиненого правопорушення та запобігання насильству, вчиненому на ґрунті ненависті.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У поліції Харківської області заявили, що виділені додаткові сили для посилення охорони громадського порядку і стабілізації ситуації.

"Співробітники полку поліції особливого призначення цілодобово протягом місяця стежитимуть за правопорядком у селищі"— повідомили в поліції.

фото:Суспільне
фото:Суспільне

За фактом конфлікту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) та ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові нахабна злодійка обібрала іноземку зламаною рукою: "Ласкаво просимо в Галичину"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві сімейка злодіїв влаштувалася на новому місці- " Солом'янка, Тримайся!"

Також «Знай.иа " писав, що Гастролери із Закарпаття нахабно обкрадають киян, копам плювати