Під Харковом підпільний цех незаконно виробляв набори для тестування на COVID-19.

Про це повідомила пресслужба Державної фіскальної служби України.

Працівники податкової міліції ГУ ДФС у Харківській області спільно з обласною прокуратурою виявили факт незаконного виробництва наборів для тестування на наявність коронавірусу.

фото: ДФС України
фото: ДФС України

Як встановили слідчі, група харків'ян у 2020 році налагодила підпільне виробництво наборів для тестування на коронавірус.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Опісля через підставних фізичних осіб-підприємців постачали свій товар до медзакладів. У супровідних документах на продукцію зловмисники відзначали інші (легальні) місця її виготовлення.

фото: ДФС України
фото: ДФС України

"Згідно з попереднім висновком фахівця Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, виробництво наборів було налагоджено з грубим порушенням правил і норм їх виготовлення", - написано в повідомленні.

фото: ДФС України
фото: ДФС України

На підставі судової постанови на провадженні було проведено обшук. Слідчі виявили та вилучили 200 тисяч готових наборів для тестування, а також сировину для виробництва близько 400 тисяч наборів для тестування на суму близько 1,2 млн гривень.

Слідство триває. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до організації незаконного бізнесу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тернопільський слуга народу впарював українцям смердючу горілку з-під поли

Як повідомляє портал «Знай.иа» Запорожцям ледь не впарили цигарки дружків Путіна

Також «Знай.иа " писав, що У Запоріжжі накрили гігантську алколабораторію-тонни спирту, який перетворює печінку на паштет