70-ті роки двадцятого століття увійшли в історію як "епоха застою". Не виключено, що дане історико-ідеологічне кліше застосовується до будь-яких міст, але тільки не до Першої столиці України.

Харків будувався, ріс, розвивався, виробляв значну кількість складної продукції. Місто вважалося одним з найбільших промислових, культурних і наукових центрів Радянського Союзу, обласним центром Радянської України.

На 1970 рік населення міста становило близько 1 мільйона 223 тис. осіб. До початку 1975 року кількість харків'ян вже досягла 1 млн. 307 тис.

А в 1975 році відбулася одна з найголовніших подій десятиліття – в Харкові відкрився метрополітен: 8 станцій від "вулиці Свердлова" (нині – "Холодна гора") до "Московського проспекту". Через три роки було відкрито ще п'ять станцій.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

А таким було літо 1974-го року:

Лето в Харькове 46 лет назад 😊#kharkivjournal #типичныйхарьков #хуевыйхарьков

Geplaatst door Kharkiv Journal op Donderdag 27 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Китаї знайшли дивний 1400-річний склеп із загадковими символами: крилаті коні і синій монстр

Як повідомляє портал «Знай.иа» Радянська влада 2 місяці мучила і без суду розстріляла 9 юнаків: "вони фактично були ще дітьми"

Також «Знай.иа " писав, що ВДНГ відчинив свої двері і запрошує киян на екскурсії-дізнайся, з чого все починалося