Під Харковом у Вовчанську колишній аеродром вже п'ять років стоїть без охорони. Десятки літаків, які вже ніколи нікуди не полетять іржавіють просто неба.

Кладовище літаків щорічно набуває все більш апокаліптичний вигляд, літаки і вертольоти стоять в напіврозваленому вигляді і буквально вмирають, адже їх поступово розтягують на запчастини.

У жалюгідному стані знаходиться і занедбаний ангар на території аеродрому. Туристи використовують цю зону для атмосферних фотосесій. Кому належить територія авіабази зараз, не знає навіть місцева влада.

Активісти виступають з ініціативою перетворити покинуту територію на місце для розваг туристів. Зокрема, тут можна обладнати атракціон, fly-парк за участю літаків, мотузковий парк, спортмайданчик, а також проводити фестивалі.

Детальніше у сюжеті ДжеДАІ :

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, в американському штаті Арізона розташована найбільша авіабаза в світі Девіс-Монтен. Спочатку може здатися, що перед вами величезне місто: тисячі одиниць техніки йдуть за горизонт. Однак, якщо придивитися і під'їхати ближче, розумієш, що там стоїть ціла армада літаків-привидів, які знайшли тут свій останній притулок.

Офіційно територія називається військовою базою ВПС США, але сам об'єкт «Девіс-Монтен» відомий як найбільше кладовище старих літаків у світі. Тут знаходять спокій літаки з різних років і епох.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Авіакатастрофа АН - 12 під Львовом: слідство "заблукало" у трьох версіях

Як повідомляє портал «Знай.иа» Скнилівській трагедії 18 років, рани очевидців не гояться: "тіла валялися без рук і ніг ,а кров лилася рікою"

Також «Знай.иа " писав, що Український гігант "Марія" підкорив Німеччину величчю: "я б зупинився, щоб подивитися"