У Харкові сквер Першої маївки отримає нову назву.

Рішення було прийнято 19 серпня на сесії Харківської міськради.

За рішенням депутатів, тепер сквер, розташований на набережній річки Лопань, навпроти Благовіщенського собору, носитиме назву Митрополичий. Також назву дали і алеї скверу: тепер вона називається алея імені митрополита Никодима.

"За" перейменування скверу проголосував 61 депутат, п'ятеро утрималися.

Нагадаємо, що Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим (Микола Степанович Руснак) керував Харківською єпархією з 1970 по 1983 і з 1989 до 2011 року. Никодиму присвоєно звання почесного громадянина міста Харкова та Харківської області. Сквер і алея названі на його честь до 100-річчя від дня народження.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Харків, скріншот з відео
Харків, скріншот з відео

Нагадаємо, після робочого візиту Глави держави Володимира Зеленського на Волинь Офіс президента опублікував влог про поїздку на Луганщину, Буковину та Волинь. При цьому в ролику було вказано неправильну назву Волинської області.

У підписі до кадрів про зустріч з волинськими бізнесменами на заводі "Модерн-Експо" з'явилася неправильна назва регіону – Луцька область. Такої області в Україні немає.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кличко змінив табличку на північному мосту через два роки після перейменування

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Чернівцях з'явилася вулиця покійного мера-тримав місто в залізному кулаці

Також «Знай.иа " писав, що З Києва може зникнути Площа Льва Толстого