У Харківській області звільнили від покарання військового, який напав на школяра.

Це стало відомо з ухвали Ізюмського районного суду Харківської області, пише Depo.Харків.

Як стало відомо, в березні цього року військовослужбовець захотів відібрати у хлопчика мобільник.. Чоловік підійшов ззаду, схопив потерпілого і погрожував розкладним ножем, приставленим до шиї школяра. Після він відібрав у дитини телефон і пішов з місця злочину.

У суді обвинувачений вину повністю визнав і в скоєному щиро розкаявся, вибачився перед потерпілим і його батьками, просив суворо не карати, і дати йому шанс. Потерпілий і законний представник вважають, що слід дати шанс обвинуваченому виправитися без ізоляції від суспільства.

Патрульна поліція, фото: скріншот з відео
Патрульна поліція, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Солдата визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднане з насильством, небезпечним для життя або здоров'я людини) і призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки.

Але, враховуючи щире каяття, відсутність судимостей, вік обвинуваченого, визнання провини у досудовому розслідуванні, сприяння слідству, суд дійшов висновку, що його перевиховання та виправлення можливе без позбавлення волі, а тому вважає за можливе застосувати до обвинуваченого вимоги ст.75 КК України та звільнити його від відбування покарання з випробуванням, визначивши випробувальний термін 3 роки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Запоріжжям бувалий кримінальник накинувся на беззахисну дитину -" не впирайся!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Чернівцях злодії, які занудьгували на карантині, увірвалися до бібліотеки – обчистили " від кірки до кірки"

Також «Знай.иа " писав, що Потяги" Укрзалізниці "перетворилися на розсадник для злодіїв:" ніж до горла, телефон і гроші віддала сама"