У самому центрі Харкова, по вул.Бажанова, 11, на місці колишнього тубдиспансеру, починається будівництво нового багатоквартирного будинку.

Про це повідомляє СтройОбзор.

На місці тубдиспансеру з'явиться житловий комплекс"Брюссель". Його будуватиме компанія "Marshal Development".

У січні 2020 року почався демонтаж старої будівлі і вже на початку літа територія була повністю розчищена.

фото: Стройобзор
фото: Стройобзор

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Будівельники вже розчистили майданчик і почали рити котлован для фундаменту. Судячи з проекту, до кінця 2022 року тут планують звести 10-поверховий будинок бізнес-класу з підземним паркінгом. Будинок будують у формі літери П, всередині якої розмістять дитячий майданчик.

Вартість квадратного метра площі становить 28 тисяч гривень. Найскромніша однокімнатна квартира площею 35 м кв обійдеться в 980 тисяч гривень, а "трійка" в 108 м кв коштує близько 3 мільйонів гривень.

фото: Стройобзор
фото: Стройобзор

"ЖК Брюссель-новий сучасний комплекс бізнес класу, в якому продумано все для вашого комфортного життя. Унікальне розташування комплексу в тихому центрі галасливого мегаполісу робить житловий будинок ексклюзивною пропозицією для людей, які цінують свій час і місце життя", - сказано на сайті забудовника.

За даними NewsRoom , раніше на цьому місці стояв двоповерховий особняк, який побудували ще в другій половині XIX століття. З 1939 по 2010 в ньому розташовувалося диспансерне Протитуберкульозне Відділення №5 міського клінічного протитуберкульозного диспансеру №1. Десять років тому будівля спорожніла, а приміщення продезінфікували. Минулої зими будівельники розібрали споруду і зачистили територію, а депутати міськради дали добро на зміну цільового призначення і будівництво житлової висотки.

фото: Стройобзор
фото: Стройобзор

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Понаїхали" більше не допоможуть: пандемія обвалила ринок нерухомості в Україні

Як повідомляє портал «Знай.иа» Незаконні особняки чиновників на Трухановому острові в Києві можуть прибрати через суд

Також «Знай.иа " писав, що Кличко увійшов у змову із забудовником на пр. Перемоги, 50-А і навмисно "зливає" йому суди-ЗМІ