У Харкові 17 серпня відбулося відкриття виставки "Музей виборчого трешу", де зібрали близько сотні зразків підкупу виборців, політичної реклами та чорного піару від депутатів.

Як повідомляється на сайті Руху ЧЕСНО, який є автором проекту в партнерстві з громадським, виставка працюватиме в місті до 17 вересня з 10:00 до 20:00 за адресою площа Свободи, 5. Вхід-вільний, пише УНІАН.

"У Харкові завжди процвітало гречкосійство. Ми часто бачили "агітацію" у вигляді продуктових наборів, подарунків на різні свята та агітаційні концерти. Рух ЧЕСНО має на меті виховати політичну культуру у громадян, щоб вони обирали політиків не за подарунки, а за змістовну виборчу кампанію",- розповіла аналітик не Руху ЧЕСНО Олександра Щукіна.

фото www.chesno.org
фото www.chesno.org

Автори проекту кажуть, що кожну виборчу кампанію в Україні можна побачити засилля агітації у всіх сферах життя. Якщо підсумувати витрати, то це сотні мільйонів гривень за одну-дві кампанії.

"Відкриття музею може стати нагадуванням для кожного, що політики не економлять на своєму просуванні і постійно вдаються до створення нових видів агітації. Під час кожної кампанії спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА моніторять і збирають агітацію безпосередньо у виборчих округах і ми завжди раді поділитися зібраними матеріалами", - додає координатор спостереження за виборами в Харківській області від Громадянської мережі ОПОРА Микола Зінченко.

фото www.chesno.org
фото www.chesno.org

Крім Харкова виставка з'явиться в Одесі, Сумах, Черкасах, Житомирі, Кропивницькому, Херсоні та Чернівцях. Час і адреси відкриття виставок музею в інших містах можна дізнатися по посилання.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Дніпром Леніна втопили в кар'єрі

Як повідомляє портал «Знай.иа» Привіт з совка: у Львові несподівано" воскрес " Ленін, кадри скандалу

Також «Знай.иа " писав, що Львов, ти просто космос: у Шевченківському Гаю відновлять старовинний вітряк, - ось ця краса