9 серпня, в Білорусі пройшли вибори президента. Після закриття виборчих дільниць в Республіці почалися несанкціоновані акції протесту проти фальсифікацій результатів. В ході протестів міліція і внутрішні війська застосовували проти демонстрантів сльозогінний газ, світлошумові гранати і гумові кулі.

Величезну кількість білорусів відвезли в ізолятори, де над ними знущалися і фізично, і морально.

Люди, що вийшли з в'язниці, розповідають страшні речі. Тюремники і ОМОН не щадили нікого, ні жінок, ні старих, ні підлітків. Серед жертв тортур були навіть 13-річні діти. Людям соромно і страшно навіть після того, як їх відпустили.

Ті яких все-таки відпускали, масово показували синці і травми, які отримали при затриманні, і розповідали, що їх били з особливою жорстокістю – як при затриманні, так і всередині самої в'язниці.

Всього під час протестів затримали понад 6700 протестувальників. З них понад 250 осіб зараз у лікарнях.

Нагадаємо, протести в Білорусі почалися 9 серпня після закриття виборчих дільниць, коли на вулиці білоруських міст стали виходити протестувальники. Мітинги продовжилися і в наступні дні.

12 серпня влада Мінська оцінила збиток від заворушень: він склав 500 тис.Білоруських рублів. Згодом почалися страйки в ряді білоруських підприємств.

Згодом Олександр Лукашенко прокоментував протести на білоруських підприємствах, попередивши, що страйки можуть дуже негативно позначитися на майбутній роботі підприємств.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Мінську сотні людей провели в останню путь загиблого на протесті Тарайковського: "будь ласка, зрозумійте..."

Як повідомляє портал «Знай.иа» Лукашенко догрався: всі 27 країн Євросоюзу визнали вибори в Білорусі сфальсифікованими і готують санкції

Також «Знай.иа " писав, що Спростована офіційна версія загибелі протестувальника в Білорусі: один проти всіх і помер від спецназу