Перший дзвінок для харківських школярів цього року пройде за новим сценарієм.

День Знань пройде без урочистої лінійки. Вхід в школу батькам і стороннім людям заборонений, так само як і великі скупчення учнів у позаурочний час. Обіцяють, що дзвінки на урок звучати теж не будуть, час початку уроків у класів буде починатися в різний час.

Для старшокласників планують запровадити частково дистанційне навчання кілька днів на тиждень.

Що стосується масок, під час уроків вони не потрібні ні учням, ні вчителям. Носити маски потрібно тільки під час пересування школою і на вході.

Школярі, скріншот
Школярі, скріншот

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами мера Харкова Геннадія Кернеса особлива увага приділятиметься учням молодших класів, які повинні здобувати освіту безпосередньо в школі.

"Залишилося менше місяця до нового навчального року. І я знаю, наскільки гостро стоїть питання форми навчання. Більше того, розумію і поділяю переживання всіх батьків, адже дистанційна освіта була вимушеним заходом. Харків готується до зустрічі дітей у школах 1 вересня у звичайному форматі"— повідомив мер Геннадій Кернес.

МОЗ запевняє, що навчання в школах почнеться, як зазвичай, з 1 вересня, якщо все піде за планом з епідеміологічною ситуацією в країні. Уряд, Міністерство освіти і науки, а також освітня спільнота одноголосно «за» офлайн навчання так, як це найефективніший спосіб поглинання знань.

Викладачам рекомендовано спілкуватися з батьками онлайн, виключаючи особисті зустрічі, а учням із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендується перейти на дистанційне навчання або на екстернат.

Освітні установи повинні бути забезпечені антибактеріальними засобами для дезінфекції та прибирання приміщень, засобами індивідуального захисту та місцем збору масок і рукавичок.

школярі, скріншот з відео
школярі, скріншот з відео

Директори установ мають створити умови для соціального забезпечення та уникнення скупчень учнів.

Для створення умов дистанціювання рекомендується:

  • Зробити доступними кілька входів до навчального закладу;
  • Використовувати розмітку на підлозі для організації руху коридорами і рекреаціями;
  • Відокремити території і час переміщень для різних груп класів;
  • Використовувати актові зали, рекреації, коридори, адаптовані для потреб навчання;
  • Відстань між партами зробити більше;
  • Проводити заняття на вулиці при хороших погодних умовах;
  • Створити більш гнучкий графік початку занять для різних класів.

Також МОН рекомендує закріпити за кожним класом свій навчальний кабінет для мінімізації переміщення школярів коридорами. Навчальним закладам рекомендовано застосовувати гнучку структуру навчального року-можливість змінювати терміни канікул і закінчення семестру з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Педагог відкрив українцям очі на реальний стан речей у школах: "Неможливо зберегти здоров'я"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Львівських школярів посадять за парти у дві зміни-що зміниться з 1 вересня

Також «Знай.иа " писав, що Навчальний рік 2020: коли почнеться і що говорять в Кабміні