Контррозвідники Служби безпеки України разом з поліцією Харківської області встановили місцезнаходження і затримали в Харкові іноземця, який знаходиться в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Про це повідомила пресслужба поліції в Харківській області.

Як стало відомо, 35-річний громадянин Азербайджану з червня поточного року перебував у міжнародному розшуку за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 126 (викрадення людини) і ч. 3 ст. 163 (вимагання) Кримінального кодексу РФ.

Як з'ясувалося, в періоді з 9 по 10 червня 2019 року організована злочинна група, до складу якої входив громадянин Азербайджану та інші учасники, викрала громадянина в місті Вологда. Після цього зловмисники вимагали у потерпілого 10 мільйонів рублів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Виходець з однієї з закавказьких республік прибув в Україну щоб уникнути кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів, пов'язаних з посяганням на життя людей на території СНД. Встановлено, що зловмисник причетний до викрадення громадян та вимагання. За скоєне йому загрожує тюремне ув'язнення строком до 15 років", - розповівши Голова прес-центру СБУ Владислав Абдула.

Правоохоронці Харківщини разом з оперативниками спецслужб відповідно до інформації Інтерполу встановили місцезнаходження іноземця та 12 серпня затримали його у дворі біля будинку, де чоловік тимчасово проживав.

В даний час іноземець доставлений в Московський відділ поліції для проведення органами прокуратури екстрадиційної перевірки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дніпровські копи пов'язали озброєного кілера з Болгарії-жив в Україні під чужим ім'ям

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Польщі затримали українця, який роками розшукується Інтерполом- "ловили" в 190 країнах

Також «Знай.иа " писав, що У Львові схопили нахабного шумахера на краденому мотоциклі-розшукує Інтерпол