У Харківській області викрили військовослужбовця прикордонного відомства, який був учасником терористичної організації "Оплот". Це формування терористів активно воювало в Донецькій області на боці бойовиків "ДНР".

Про це пише пресслужба Державної прикордонної служби України.

Встановлено, що у вересні 2014 року, військовослужбовець добровільно вступив і в лютому 2015 перебував у складі НЗФ. Після проходження випробувального терміну (так званого курсу молодого бійця) був призначений до складу батальйону "Оплот", який діяв на території Донецької області. Залучався до служби в нарядах на території військового містечка. При виконанні своїх обов'язків отримував грошову винагороду.

У січні 2015 року підрозділ, в якому проходив службу солдат, перейшов в зону бойових дій. Побоюючись за своє життя, він звільнився з лав НЗФ і переїхав жити до Харкова.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Згодом, під час однієї з хвиль мобілізації був направлений для подальшого проходження служби до лав прикордонного відомства.

Даний факт внесений до Реєстру за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи або терористичної організації, керівництво такою групою або організацією або участь в ній, а так само матеріальне, організаційне або інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи або терористичної організації).

Військовослужбовцю вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Тривають слідчі дії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Київщині дружок Путіна погрожував підірвати багатоповерхівку разом з людьми, перші подробиці

Як повідомляє портал «Знай.иа» ОБСЄ відзвітувала про перевірку Донбасу: чи дочекається Україна " режиму тиші"

Також «Знай.иа " писав, що Перемир'я на Донбасі українські захисники відчули 200 разів, путінські найманці не збираються зупинятися