Харківська дитяча інфекційна лікарня почала приймати хворих коронавірусом через перевантаженість дорослої інфекціонки.

Так, 8 серпня в спеціально облаштовані бокси були переведені перші 15 пацієнтів з дорослої інфекційної лікарні, розповіла спікер обладміністрації Ксенія Ярікова, пише sq.com.

За словами Ярикової, станом на 10 серпня у дорослій інфекційці було 244 пацієнти. В цілому по регіону з 1802 зайняті 502.

Як розповів анестезіолог Володимир Корсунов, який консультує дорослу інфекційну лікарню, там в реанімації, розрахованої на 12 пацієнтів, зараз знаходиться 16.

Лікарі, скріншот з відео
Лікарі, скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"У реанімації не може розміститися більше 12 пацієнтів, які потребують ШВЛ або кисні. Тому що є тільки 12 кисневих кранів. А хворих інвазивної і неівазівной ШВЛ зараз 16. Ми змушені підключати людей до апаратів неінвазивної вентиляції в звичайних інфекційних відділеннях", - розповів Корсунов.

За словами анестезіолога, два додаткових апарати ШВЛ днями перевезли з інших лікарень. Зараз в медзакладі залишився один вільний апарат ШВЛ, який може проводити неінвазивну вентиляцію, і три застарілих, які проводять вентиляцію легенів інвазивно.

За останню добу в Харківській області зареєстровано 129 нових випадки коронавірусу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні за добу 1158 нових хворих коронавірусом, померло 29

Як повідомляє портал «Знай.иа» Китайський вірус закрив в'їзд до Харкова для жителів регіону- " небезпечно для здоров'я!"

Також «Знай.иа " писав, що Міністр Степанов пояснив, чому Харків потрапив до Червоної зони: "Хочу вибачитися"