У Харкові городяни помітили на одній з міських крамниць рій бджіл. Комахи щільно обліпили кут конструкції і явно не збираються його звільняти. Про це повідомив Status Quo.

На Салтівському шосе на лавочці біля будинку № 242 оселився бджолиний рій. Жителі відразу почали жартувати про те, що хтось може не помітити і сісти на бджіл, а потім здорово поплатитися. Однак пізніше надійшла інформація про те, що рій забрав бджоляр в новий будинок.

Варто нагадати, що бджоли можуть не тільки кусати і робити мед, але і лікувати. Пасічники активно користуються цими здібностями комах і пропонують подібні послуги. В населеному пункті Меджибожі, настоятель Свято-Миколаївської Замкової церкви, ПАСІЧНИК ПЕТРО Леськів побудував перший будиночок для лікування за допомогою бджіл - апітерапії.

Плани бджоляра не закінчуються на власному лікувальному будиночку. Він мріє про створення цілого лікувального центру. У цьому йому повинні допомогти місцеві бджолярі. Батюшка зазначив, що у нього є дві лежанки, під якими стоять 4 вулики. У будиночку чути аромат меду і вібрація бджіл, що дуже корисно для організму.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Також Знай розповідав, що на Прикарпатті в будинках людей з'явилися цілі сімейства шершнів. Ці комахи більш небезпечні, ніж їх родичі бджоли і оси. 29 липня до відділення управління ДСНС у місті Галич надійшло повідомлення про те, що в селі Залуква Галицького району, в житловому будинку було виявлено гніздо шершнів. Рятувальники вжили всіх заходів, необхідних для нейтралізації комах, які оселилися у вентиляційному каналі.

Нещодавно Знай передавав, що на Львівщині пасічники б'ють на сполох через загибель бджіл.