У Харкові затримали чергового корупціонера-директора Департаменту капбудівництва ХОДА Андрій Винниченко. Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але частково. Чиновника взяли під варту з можливістю вийти на свободу після сплати застави в сумі 630 600 гривень. Про це пише ХАРКІВ СЬОГОДНІ.

Сума застави становить майже половину хабара, який чиновник вимагав у представника юридичної особи за підключення електроустановок до міських мереж. Винниченко оцінив у 2000 гривень кожні 600 кВт потужностей і вимагав досить велику суму, яку нібито обіцяв передати до Харківобленерго.

"Слідство встановило, що чиновник, який у минулому обіймав посаду в Управлінні паливно-женергетичного комплексу Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені ТОВ, яке вимагало приєднати свої електроустановки до мереж, дати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго». "Вартість" послуг з підключення чиновник оцінив у розрахунку 2200 гривень за кожні з 600 кВт потужностей", - повідомили в антикорупційній прокуратурі.

Правоохоронні органи затримали Винниченка 5 серпня в його кабінеті через 10 днів після призначення на посаду директора Департаменту. перед цим він протягом багатьох років трудився в АК "Харківобленерго".

У НАБУ розповіли, що затримали його на гарячому при отриманні хабара в сумі 1,32 мільйона гривень. Він оцінив в цю суму допомогу підприємцю в підключенні його електроустановок до мереж. Якщо вина Винниченка буде доведена, то йому загрожують 12 років ув'язнення.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Чернівецькій області затримали чиновника ОДА, який вимагав гроші.

Також Знай писав, що київський чиновник попався при отриманні хабара.

Нещодавно Знай передавав, що у Львівській області погорів на хабарі поліцейський.