31 випускник Харкова склав ЗНО на 200 балів. Цьогоріч це найкращий результат в Україні.

Віталіна Аліпова згадує момент, коли побачила свої бали із ЗНО. По 200 – з фізики й математики, 198 – з української мови та літератури. Дівчина – випускниця 27 фізико-математичного ліцею. Однак навчалася там лише останні два роки, пише МГ Об'єктив.

Училась в обычной школе, потому что эта находится на достаточно далеком расстоянии и добираться очень долго. А после 9-го решила перейти, потому что мне не хватало математики и физики",- розповіла Віталіна.

Дівчина захоплювалася точними науками ще з дитинства. Однак зізнається, що жоден із її родичів не розділяє таке хобі, всі вони мають професії, аж ніяк не пов’язані з обчислюваннями.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Иногда было такое, что допустим, я подбегала к маме и просила, чтобы она задала мне какой-то математический пример. Мне это какое-то удовольствие приносило. Нас к ЗНО не готовили. Вообще Сергей Александрович дает нам гораздо высший уровень математики и мы показали, что мы можем самостоятельно подготовиться к ЗНО",- продовжила дівчина.

Із репетиторами Віталіна не займалася, лише відвідувала позашкільні заняття з математики. І хоча зі ЗНО отримала 200 балів – вчителі оцінили її знання на 9. Сама Віталіна з оцінкою в атестаті згодна, мовляв, є й більш вправні учні. Класна керівниця Лариса Кудіна акцентує, що їх ліцей має ще 5 випускників, які склали ЗНО на максимальний бал.

"Діти чудові, доброзичливі, чуйні, активні. Я всім бажала: здати на 200 балів, менше я нікому не бажала, тому, я думаю, бог почув мої молитви й вони так склали, вони дійсно на це заслужили",- розповідає Лариса Кудіна.

У ліцеї додають, що весь час намагаються покращувати якість навчання. Аби не знизити її цьогоріч через карантин, довелося неабияк попрацювати дистанційно.

"Ми зробили неможливе. Ми створили систему роботи, в нас проводилися уроки за розкладом, дистанційні, із залученням усіх учнів, вчителів. Звичайно батьки створювали умови, допомагали розв’язувати завдання",- каже Юлія Яременко, директорка Харківського фізико-математичного ліцею № 27.

Тим часом, у департаменті освіти Харківської міськради повідомили: випускникам, які отримали на ЗНО 200 балів, вручатимуть грошові премії. Цьогоріч є 31 такий учень і це – найкращий показник в Україні.

"Тільки у фізико-математичному ліцеї №27 зазвичай налічується не менше десяти випускників, які отримують по 200 балів. Цього року є дівчинка-випускниця 27 — го ліцею, яка отримала 200 балів і з фізики, і з математики", - розповіла Ольга Деменко, директор Департаменту освіти.

За словами чиновниці, Харків-перше місто в Україні, де виступили з такою ініціативою. Рішення про виділення премій, як і розмір виплати, приймуть на найближчій сесії міської ради.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Хмельницькому бали за ЗНО перетворили на гроші, розумники в захваті

Як повідомляє портал «Знай.uа» Десятки школярів з Дніпра ощасливили батьків на ЗНО - 200 балів

Також «Знай.uа» писав, що Вступ 2020: детальна інструкція українському абітурієнту, як стати студентом