У Харківській міській раді расскзали, як будуть працювати школи в новому навчальному році. Серед рекомендацій — маски для батьків, вимірювання температури, дезінфекція та прибирання кабінетів, дотримання дистанції, проведення занять у великих приміщеннях.

Про це повідомляє пресслужба міськради з посиланням на директора Департаменту освіти Ольги Деменко.

"Якщо кожна школа добре подумає над цим питанням, то може змінити графік змін. Наприклад, у перших класах в свій час зміна, по друге - в інше. Можна змінити графіки харчування, щоб діти не перетиналися в їдальні. Проводити більше занять на свіжому повітрі, у великих приміщеннях, наприклад, методичних кабінетах чи актових залах. Також у різний час починати уроки - хтось приходить на 8:00, хтось на 8:45. Якщо цим питанням серйозно зайнятися, можна прийняти оптимальні заходи, які б забезпечили безпеку дітей", - повідомила Ольга Деменко.

Школяр, фото: Getty Images
Школяр, фото: Getty Images

За словами Деменко, в Харкові і так багато років працюють над питанням здоров'я і безпеки школярів. У всіх школах введена охорона , у школах і дитсадках встановлені тривожні кнопки. У більшості шкіл працює система відеоспостереження.

"Наш міський голова саме безпеку дитини та її здоров'я ставить у пріоритет і особисто контролює ці питання. Сподіваюся, що з 1 вересня школи нарешті запрацюють, бо діти скучили по школі, а вчителі - за дітьми", - підсумувала директор департаменту.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Чернівецьких школярів змусять співати вранці і хапатися за серце

Як повідомляє портал «Знай.ua» Школи не буде? Стало відомо, хто з 1 вересня буде вчитися дистанційно

Також «Знай.ua» писав, що Ляшко змусить українських школярів паритися в масках на 1 вересня