У Харкові слідчі Національного антикорупційного бюро України викрили директора одного з департаментів Харківської облдержадміністрації на отриманні хабара у розмірі 1,32 мільйона гривень. Чиновник нібито обіцяв вирішити питання про підключення до мереж "Харківобленерго".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ. .

"В обмін на гроші посадовець пообіцяв "допомогти" приватному підприємцю вирішити питання з підключенням електроустановок його компанії до електричних мереж. Вартість своїх «послуг» чиновник визначив 2200 грн за підключення кожного кіловата потужності", - написано в повідомленні.

Головою Департаменту капітального будівництва зараз є Андрій Винниченко. У квітні він очолив управління паливно-енергетичного комплексу, а після пішов на підвищення. Згідно з даними системи Opendatabot, чиновник змінив Олексія Белоцкого на посаді керівника капстроя лише в кінці липня. При цьому на сайті обласної адміністрації немає інформації про нове призначення Винниченка, проте його прізвище вказано на сторінці Департаменту, пише NewsRoom.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За даними ЗМІ, до призначення в ХОДА чоловік працював у "Харківобленерго". В останню декларацію чоловік вніс $30 тисяч, 18 тисяч євро, 385 тисяч гривень, 15 біткоїнів на 3,3 мільйони гривень, автомобілі Audi Q7 і Mercedes S-500, дві пари елітних годинників, кілька квартир, гаражів і будинок. При це зарплата Винниченка за рік склала всього 62 тисячі гривень.

джерело: НАБУ
джерело: НАБУ

Пізніше ХОДА підтвердили інформацію про затримання. Як повідомила в. о. глави регіону Тетяна Єгорова-Луценко, затриманий — дійсно директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрій Винниченко.

"Наша позиція — нульова толерантність до корупції. Голова ХОДА неодноразово підкреслював, що відкрив облдержадміністрацію для правоохоронних органів. Якщо затриманий винен, він буде нести відповідальність, передбачену законодавством. Ми зі свого боку готові надати необхідне сприяння слідству — в рамках повноважень" заявила чиновниця.

джерело: НАБУ
джерело: НАБУ

Чиновника затримали в порядку статті 208 КПК України, наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні зловили на гарячому тисячі корупціонерів - в топах копи: тривожна статистика

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Хмельницькому дружок воєнкома попався на мерзенному занятті - призовники його боялися, як вогню

Також «Знай.ua» писав, що У Чернівцях дружок Каспрука зламав життя жалюгідною пачкою доларів