СБУ викрила міжнародну групу, яка займалася контрабандою і продажем в Україні лікарських засобів серцево-судинної, онкологічної та репродуктивної груп непідтвердженого походження.

Про це пише пресслужба СБУ.

За даними правоохоронців, незареєстровані в нашій країні медпрепарати учасники групи з Києва та Харківщини нелегально отримували з території Росії і однією з країн Західної Азії, в тому числі через міжнародні поштові сервіси.

фото: СБУ
фото: СБУ

"Отриману продукцію зловмисники пропонували на спеціалізованих інтернет-платформах і доставляли його замовникам кур'єрами і сервісами експрес-доставки. При цьому зберігання і транспортування лікарських здійснювалося без додержання встановлених санітарних норм, зокрема температурного режиму",- написано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів та зберігання контрабандної продукції правоохоронці вилучили майже 2,5 тисячі упаковок медзасобів сумнівної якості на загальну суму понад 3 млн грн. Також виявлені документи з доказами протиправної діяльності і гроші, можливо, отримані злочинним шляхом. Планується напрямок вилучених препаратів на експертизу.

фото: СБУ
фото: СБУ

В рамках раніше відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до махінацій.

фото: СБУ
фото: СБУ

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Годував" львів'ян героїном: в руки прикордонників догодила "велика риба"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Палений алкоголь "ЛНР" труїть країни ЄС, з'явилися імена покровителів: деталі смертоносної схеми

Також «Знай.ua» писав, що Українці залишилися без популярних ліків: що потрапляє під заборону