У Харкові "пакунки малюка", або "бебі-бокси" дістануться далеко не всім породіллям. Замість них у Мінсоцполітики хочуть виплачувати батькам новонароджених компенсацію.

У Харкові комплектів з усім необхідним для новонародженого в перші дні життя залишилося всього 228, а в області їх вже немає, пише KHARKIV Today з посиланням на слова директора департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрія Шпараги.

Замість зручних боксів, які так подобалися молодим мамам, Мінсоцполітики хоче виплачувати батькам новонароджених грошову компенсацію у розмірі п'яти тисяч гривень. Що ж стосується "пакунків малюка", то в кінці червня Антимонопольний комітет скасував процедуру їх закупівлі.

"З початку 2020 року отримали 6165, передано в пологові будинки 6148, залишок 228 одиниць. 17 передані в управління соцзахисту для мам, які не народжували у пологових будинках" - повідомив Шпарага.

бебі-бокс, скріншот з відео
бебі-бокс, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Всі батьки немовлят, яким не дістався "пакунок малюка", отримають компенсацію. Щоб отримати обіцяну компенсацію, батьки повинні звернутися в управління соцзахисту населення.

"Для цього треба написати заяву на відшкодування вартості пакета управління соціального захисту населення, зручніше - за місцем проживання. На банківську карту перерахують гроші", - розповів Шпарага.

Зараз заяви на її отримання написали вже 106 осіб.

Нагадаємо, в Тернопільській області закінчилися бебі-бокси, які видавали молодим мамам у пологових будинках. Нових подарунків для малечі поки не завезли. Якщо раніше замовленням перших наборів для дітей займалися регіональні департаменти соцзахисту, то тепер головним розпорядником коштів буде Міністерство соціальної політики.

бебі-бокс, скріншот з відео
бебі-бокс, скріншот з відео

Сім'ї, в яких народилися діти в останній місяць залишилися без обіцяних державою бебі-боксів. Хоча ще до 10 квітня їх видавали.

Директор департаменту соцзахисту населення Тернопільської області Вадим Боярський пояснив, що попередня постанова Кабміну дозволяло регіональним департаментам закуповувати бебі-бокси, а нова постанова цю можливість передало Міністерству соцполитик.

Боярський заспокоїв майбутніх мам і розповів, що після проведення тендерів поставки відновляться.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нова пенсія, прожитковий мінімум та "бебі-бокси" - Мінсоцполітики попередило, до чого готуватися українцям

Як повідомляє портал «Знай.ua» Невідповідні підгузники і надмірно м'які матрасики — Комаровський розібрав українські бебі-бокси

Також «Знай.ua» писав, що Українцям будуть видавати бебі-бокси при народженні дитини, що входить в пакет малюка