В Харківській області Служба безпеки України викрила масштабне розкрадання нафти з державного нафтопроводу.

Про це повідомив прес-центр Управління СБУ в Харківській області.

Як стало відомо, оперативники спецслужби встановили, що на території Краснокутського району Харківської області зловмисники пошкодили нафтопровід "Козіївка-Сиродичі" і встановили несанкціонований відведення для розкрадання сировини. Довжина відводу становила майже кілометр.

фото: СБУ
фото: СБУ

Правоохоронці задокументували, що зловмисники щомісяця розкрадали 150-200 кубометрів нафти, завдавши державному підприємству збитків на понад 2 млн грн.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За висновками фахівців, порушення цілісності нафтопроводу створювало реальну загрозу виникнення надзвичайних ситуацій і нанесення шкоди екології Харківського регіону.

фото: СБУ
фото: СБУ

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 (пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України.

СБУ встановлює всіх причетних до облаштування незаконного врізу, а також посадових осіб, які, можливо, могли "кришувати" нелегальний бізнес.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дружки Кличко перетворили київське озеро в "каністру з бензином: "Мазуту по коліно"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Коломойський обкрадає державні "Укрнафту" і "Центренерго" - Куюн

Також «Знай.ua» писав, що В Одесі нафтовий танкер “Delfi” викинув в море величезну паливне пляма — дооткладывались на завтра