Працівники харківського метрополітену сьогодні вранці 10 липня вийшли на платформу станції метро "Московський проспект" з вимогою виплатити їм зарплати.

Як повідомляє корреспондент Суспільного", на платформі зібралися близько 50 осіб, в основному машиністи. За їх словами, вони організували збір колективу, щоб підняти питання зарплат перед керівництвом метрополітену.

фото: Суспільне
фото: Суспільне

"Ми зібралися тут, бо нам не виплачують зарплату, не виплачуються відпускні. Я в даний час перебуваю у відпустці. Мені не виплатили відпускні, я звертався до начальника депо. Згідно КЗПП, є положення, що я можу відмовитися, перенести відпустку так, як мені не виплатили відпускні. Мені було відмовлено в перенесенні відпустці. Я все одно перебуваю у відпустці без відпускних", — розповів Дмитро Цирків, один з учасників протесту.

За словами Дмитра, мету збору — добитися виплати заборгованості із зарплати, відпускних.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Це не тільки машиністам, це всім співробітникам метрополітену не виплачуються зарплати. Як ми пішли на карантин, нам ще досі винні за березень частину зарплати. Нам був виплачений аванс, не виплачена зарплата. Нам ще винні за квітень. Ми поїхали в травні і нам ось шматочками виплатили зарплату за травень. На даний момент мені ще винні зарплату за червень, всім. І мені ще повинні відпускні за липень, які також не були виплачені", — пояснює Цирків.

фото: Суспільне
фото: Суспільне

Після зборів на платформі працівники метрополітену направляються в депо для розмови з керівництвом.

Так само, дана новина розлетілася по всіх соцмереж де харків'яни розповідали про ситуацію, що склалася.

"Керівництво метрополітену вирішило, що співробітникам метрополітену зарплата більше не потрібна і знову заморозили зарплату за червень, так і не виплативши більшу частину! Зате агітаційні газети за Солнцеликого співробітників регулярно змушують роздавати під час робочої зміни",- написали у групі "Х**вий Харків".

«Убери ноги, а то переломаю» - самая достойная концовка ... охрана повела себя в лучших традициях. Руководство метрополитена к журналистам не вышло. 🎥 смотреть до конца 🔊

Geplaatst door ВЕХА op Vrijdag 10 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Хмельницькому СІЗО до хворим ув'язненим не пускають медиків, назріває бунт

Як повідомляє портал «Знай.ua» Зеленський звинуватив чернівчан в проплачених мітингах, відповіли гнівним відео: "Вам створили ширму"

Також «Знай.ua» писав, що У Чернівцях розлючені водії прийшли під мерію: "Лопнули шини і терпіння"