ДЕІ Харківської області змусило місцеві органи самоврядування ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища та привести до належного екологічного стану свої території.

Спочатку інспектори провели позапланові заходи контролю за санітарно-екологічним станом територій районів Харківщини. Звернулися до голів райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування в сільській місцевості з вимогами створити комісії щодо безхазяйних відходів, розробити правила благоустрою територій, і за червень 2020 року навести лад.

Сміттєзвалища ліквідовано на територіях:

✅ Задонецької сільської ради;

✅ Донецької селищної ради;

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

✅ Бірківської сільської ради;

✅ у Куп’янському районі ліквідовано 32 несанкціонованих сміттєзвалища, з об’ємом відходів 79 м³;

✅ Липецької сільської ради біля дороги на пансіонат «Діброва» зібрано та вивезено на Роганський полігон понад 500 мішків сміття.

На жаль, гори сміття, тисячі нелегальних звалищ можна зустріти в багатьох місцях України. Розв'язати цю проблему здатне лише нове законодавство про відходи, що створить ринок, механізми та правила для сміттєпереробних і сміттєспалювальних підприємств. Коли за сміття будуть конкурувати.

А поки сподіваємося на відповідальність громадян і місцеві органи влади.