Аномальна спека в цьому році і неконтрольовані підпали сухостою несвідомими громадянами призводять до того, що пожежникам доводиться мало не кожен день виїжджати на відкриті території для того, щоб приборкати розбурханий вогонь.

І незважаючи на те, що зазвичай винуватців підпалів вдається встановити і затримати вкрай рідко, вчорашня пожежа стала трагічним винятком.

За інформацією ГУ ДСНС в Харківській області, 8 липня вдень, близько полудня рятувальникам надійшов виклик про сильну пожежу, найстрашніше, що горіла суха трава в селищі Перша Іванівка Барвінківського району на вул. Світу-3, де перебували люди.

Після прибуття пожежників, їм знадобилося близько півтора годин, щоб загасити вогонь, який розповсюдився на 250 квадратних метрів, і вже встиг підібратися впритул до будинків людей та надвірних будівель.

В епіцентрі пожежі рятувальники виявили тіло пенсіонерки, яка, за словами свідків, незадовго до смерті поралася по господарству і вирішила спалити суху траву.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Коли вогонь став занадто сильним, сусіди прибігли та побачили страшну картину: старенька лежала в напівнепритомному стані біля згарища, судячи з усього, їй стало погано. На жаль, їй не змогли надати допомогу, і врятувати її життя не вдалося. До речі, загиблій було 78 років.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки, і просять не палити сухостій, так як в умовах спеки і відсутності дощів це загрожує дуже поганими наслідками, і як показав цей випадок, навіть є небезпечним для життя самих паліїв.

Нагадаємо, Під Хмельницьким палає нафтобаза, тонни чорного золота" ризикують злетіти в повітря - рятувальники мчать зі всієї України

Як повідомляв портал Знай.иа, У Харкові з клітки втекла холоднокровна тварина

Також Знай.иа писав, що В Колумбії кілька днів тому стався жахливий інцидент