У Харкові правоохоронці затримали зловмисницю, яка вербувала молодих дівчат з метою сексуального рабства.

Про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області.

Викрили жінку оперативники УСР в Харківській області ДСР Національної поліції України спільно зі слідчими відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями СУ ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

"33-річна харків’янка організувала у Харкові пошук, підбір та вербування молодих жінок для відправки їх до Республіки Мальта з метою сексуальної експлуатації. Дівчат жінка шукала у соціальних мережах, виходила з ними на контакт та пропонувала роботу за кордоном із високою оплатою. Майже усі жертви зловмисниці мали фінансові проблеми, тому відразу погоджувалися на привабливу пропозицію",- написано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Правоохоронці задокументували кілька зустрічей жінки із потенційними «жрицями кохання», під час яких обговорювалися умови роботи та спосіб доставки до кінцевого пункту призначення. Жінка за власні гроші через через знайомих зробила для потерпілих закордонні паспорти та придбала квитки на літак до Республіки Мальта з відправленням з Польщі, а також на міжнародний автобус.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Сьогодні, 8 липня поліцейські затримали зловмисницю на території автостанції по проспекту Гагаріна біля автобусу сполученням Харків-Київ-Познань при спробі відправки чотирьох завербованих жінок автобусом до Варшави з подальшим транспортуванням їх до Республіки Мальта.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тернопільські студенти продавали дівчат у рабство заморським "шейхам" - на степендію не проживеш

Як повідомляє портал «Знай.uа» Під Харковом молодий збоченець зґвалтував 50-річну жінку - пiдстерiг в лiсi

Також «Знай.uа» писав, що 18-річна українка втекла з сексуального рабства і розповіла про це на всю країну — поліція нічого не робить