Київський районний суд Харкова оштрафувала чоловіка, який знаходився біля міської поліклініки №10 на вулиці Метробудівників без захисної маски, чим порушив правила карантину.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє Kharkiv Today.

Зокрема, у постанові суду йдеться, що чоловік порушив п. п. 1 п. 2 Постанови КМУ №211 від 11.03.2020 "Про запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2". Дане правопорушення правоохоронці зафіксували вдень 19 травня.

Люди в масках, фото: РБК
Люди в масках, фото: РБК

На засідання харків'янин не прийшов, але подав клопотання в якому пояснив, що то "страждає бронхіальною астмою другого ступеня частково контрольована; протипоказані несприятливі метеоумови; маска викликає напади бронхіальної астми".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

Не з'явилися в зал суду і свідки, але подали заяви, в яких підтвердили обставини, викладені в протоколі про адміністративне правопорушення. А ось поліцейський, який і склав протокол на засідання прийшов.

суд, джерело: МГ "Об'єктив"
суд, джерело: МГ "Об'єктив"

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення правоохоронця і переглянувши відеозаписи з боді-камери поліцейського, суд постановив: визнати чоловіка винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 Купап.

За рішенням суду, порушник повинен заплатити 17 000 гривень штрафу і 420 гривень 40 копійок судового збору.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Іноземців пообіцяли не штрафувати за "любов" до української землі з-за коронавіруса

Як повідомляє портал «Знай.ua» "Голих" українців обкладуть непристойними штрафами в транспорті

Також «Знай.ua» писав, що Захисна маска, summer edition — мережа регоче над киянкою з лопухом на обличчі